Gas, water en licht

Bij het kopen van een nieuw huis, moet je op zoek naar een nieuwe leverancier voor gas, water en licht. De waterleverancier kun je niet vrij kiezen: je bent gebonden aan een waterleverancier door de regio. Je energieleverancier kun je wel vrij kiezen en daarmee valt veel te besparen. Dit kost maar een paar minuten, en is dus een goed moment om te zorgen voor lage maandlasten!

Gas, water en licht: waterleverancier

De waterleverancier kun je niet vrij kiezen. Je bent door de regio aan een waterleverancier gebonden. Het is wel belangrijk dat je je aanmeldt bij je nieuwe waterleverancier. Je krijgt daarvoor een brief zodra je verhuisd bent. Met behulp van de inloggegevens in de brief geef je online je contactgegevens en de waterstand op de dag van de verhuizing door. Vanaf dan wordt maandelijks een bedrag voor het water van je rekening afgeschreven.

Gas, water en licht:  energieleverancier

Op je energierekening valt wél veel geld te besparen, en dat zelfs binnen een korte tijd. Er is over het algemeen weinig verschil tussen energieleveranciers, waardoor het makkelijk is om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Gebruik het overzicht onder aan deze pagina om verschillende energieleveranciers te vergelijken en gemakkelijk een contract af te sluiten.

Wil je liever 100% groene energie én groen gas? Geef dit gemakkelijk aan in de vegelijker hieronder!

De energieleverancier die het beste bij je past, is afhankelijk van je verbruik. Weet je je eigen energieverbruik niet? Gebruik dan inschattingen door het Nibud om een idee te krijgen van je gemiddelde gas en energieverbruik.

Besparen op energie door zonnepanelen

Een andere manier om op je energierekening te besparen, is om zonnepanelen aan te leggen. Dat is beter voor je portomonnee én de wereld. Je verdient vaak binnen 4 tot 8 jaar je investering terug en daarna profiteer je nog steeds elk jaar van een extra lage energierekening. Wil je meer weten? Kijk dan eens op Zonnemarkt.nl.

Gas, water en licht vergelijken